2009. december 27., vasárnap

Nagyjából milyenek is vagyunk, mi Vízöntők.

Az Uránusz az újító, a reformátor, a modern elõrehaladás serkentõje, a szabadság és függetlenség jelképe. Az uránuszi emberrõl elmondható, hogy ötletszerû és ennélfogva kiszámíthatatlan.A számára különleges dolgokat szereti.
A Vízöntõ pozitív töltésû, szilárd minõségû levegõjegy. A szilárd minõség határozott jellemet jelent, aki ragaszkodik ahhoz, hogy céljait a saját maga elképzelte módon valósítsa meg, s ettõl nehéz eltéríteni. Kitartóan véghezviszi amit elhatározott, vagy elvállalt.
Szívósan, állhatatosan küzd az eredményért, s azt vasmarokkal meg is õrzi.
A levegõ-elem intellektuális, szellemi és mûvészi érdeklõdést és tehetséget ad. Könnyû felfogást, változatosság iránti szeretet, sokoldalúságot és minden újnak a szeretetét.
"Szabadság, egyenlõség, testvériség" akár a Vízöntõ-ember jelszava is lehetne. Ebbõl következik, hogy a hierarchiát nem szereti, a korlátokat nem viseli, a gátakat lerombolja. A saját elvárásainak szeret eleget tenni. Szellemi, értelmi adottságaival a gondolat területén is szabad teret követel. Személyes szabadságához ragaszkodik. Hûséges azokhoz, akikkel baráti kapcsolatra lép, a személyes szabadság tiszteletben tartásával.
Igazságérzete az egyenlõséget tartja mércének, így a kivételezést elítéli. Eszményeinek mindenkor hangot is ad. A reálisnak nevezett korlátozott meggondolások nem állják útját, az érzékfeletti világban találja meg az annyira keresett, eszményi beteljesülést.
Szereti a mûvészetet, a tudományt. Minden érdekli ami szokatlan. Él benne a megismerési vágy, hogy behatoljon a természet titkaiba. Szívesen belemélyed okkult kérdésekbe. Idealista, lelkesültségre hajló képzelete határtalan magasságokba ragadja és ez valódi alkotómûvészetre képesíti.
A magasabbrendû típus becsületes, hûséges, türelmes, tapintatos, nemeslelkû, megbízható, természetes becsvágyú, jó diplomata.
Nagy igazságérzete jó békítõvé teszi. Akarata erõs, állhatatos, akadályt nem ismerõ. Legjellegzetesebb tulajdonsága az emberszeretet és a szociális érzék. Nagyon finom érzésû, eszmevilágában eltér a mindennapitól, ezért az emberek csak ritkán képesek megérteni. Emberismerete szinte látnoki, megérzi más emberek terveit, szándékait.
Szeretetreméltó és társaságkedvelõ annak ellenére, hogy Szaturnusz-hatásként néha igényli az elvonultságot, mikor is elmélyedhet gondolataiban. Mivel a kivárás embere, szándékait nem árulja el, s hogy ez sikerüljön neki, álarcot tesz fel.