2009. december 27., vasárnap

Vízöntők a szerelemben

Kapcsolataiban szélsõséges. A társadalmi szokások nem olyan lényegesek számára. Mindig tud új színt vinni a kapcsolatba, s ez egyúttal mélyen gyökerezõ igény is nála. Az uránuszi ötletszerûség próbára teheti társa toleranciáját, ugyanis könnyen felrúg programokat.
Szerelemben a maximumot várja el és azt is igyekszik nyújtani. Szereti az izgalmas helyzeteket. Ha a partner nem figyel rá, vagy túl sok az elvárás, akkor elmegy.
Mindig igényli a különlegességet a partnerkapcsolatban. Partnere lelkületét, jellemét kutatja, mert állandóan új és új tulajdonságokat akar felfedezni.
Szerelme esztétikai alappal bíró és szellemi. A szerelemben és házasságban is fontos számára a barátság. Mélyen tud szeretni és a fix jegyek hûsége mutatkozik meg kapcsolatában.
Boldog partnerkapcsolatot úgy lehet fenntartani vele, hogy ha a másik belátja, hogy a Vízöntõ-személyiség szabadon akarja folytatni szellemi érdeklõdését és eljárogatni barátaihoz.
A tiszta Vízöntõ a szerelemben is újító forradalmár, mint élete összes megnyilvánulásában. Ki nem állhatja a mindennapost, a közönségest, a kitaposott utakat.

Nagyjából milyenek is vagyunk, mi Vízöntők.

Az Uránusz az újító, a reformátor, a modern elõrehaladás serkentõje, a szabadság és függetlenség jelképe. Az uránuszi emberrõl elmondható, hogy ötletszerû és ennélfogva kiszámíthatatlan.A számára különleges dolgokat szereti.
A Vízöntõ pozitív töltésû, szilárd minõségû levegõjegy. A szilárd minõség határozott jellemet jelent, aki ragaszkodik ahhoz, hogy céljait a saját maga elképzelte módon valósítsa meg, s ettõl nehéz eltéríteni. Kitartóan véghezviszi amit elhatározott, vagy elvállalt.
Szívósan, állhatatosan küzd az eredményért, s azt vasmarokkal meg is õrzi.
A levegõ-elem intellektuális, szellemi és mûvészi érdeklõdést és tehetséget ad. Könnyû felfogást, változatosság iránti szeretet, sokoldalúságot és minden újnak a szeretetét.
"Szabadság, egyenlõség, testvériség" akár a Vízöntõ-ember jelszava is lehetne. Ebbõl következik, hogy a hierarchiát nem szereti, a korlátokat nem viseli, a gátakat lerombolja. A saját elvárásainak szeret eleget tenni. Szellemi, értelmi adottságaival a gondolat területén is szabad teret követel. Személyes szabadságához ragaszkodik. Hûséges azokhoz, akikkel baráti kapcsolatra lép, a személyes szabadság tiszteletben tartásával.
Igazságérzete az egyenlõséget tartja mércének, így a kivételezést elítéli. Eszményeinek mindenkor hangot is ad. A reálisnak nevezett korlátozott meggondolások nem állják útját, az érzékfeletti világban találja meg az annyira keresett, eszményi beteljesülést.
Szereti a mûvészetet, a tudományt. Minden érdekli ami szokatlan. Él benne a megismerési vágy, hogy behatoljon a természet titkaiba. Szívesen belemélyed okkult kérdésekbe. Idealista, lelkesültségre hajló képzelete határtalan magasságokba ragadja és ez valódi alkotómûvészetre képesíti.
A magasabbrendû típus becsületes, hûséges, türelmes, tapintatos, nemeslelkû, megbízható, természetes becsvágyú, jó diplomata.
Nagy igazságérzete jó békítõvé teszi. Akarata erõs, állhatatos, akadályt nem ismerõ. Legjellegzetesebb tulajdonsága az emberszeretet és a szociális érzék. Nagyon finom érzésû, eszmevilágában eltér a mindennapitól, ezért az emberek csak ritkán képesek megérteni. Emberismerete szinte látnoki, megérzi más emberek terveit, szándékait.
Szeretetreméltó és társaságkedvelõ annak ellenére, hogy Szaturnusz-hatásként néha igényli az elvonultságot, mikor is elmélyedhet gondolataiban. Mivel a kivárás embere, szándékait nem árulja el, s hogy ez sikerüljön neki, álarcot tesz fel.

Aminek az illata is...

Ilyenkor sajnálom, hogy az illatokat még nem lehet "átadni" neten keresztül, mert még az illata is eszméletlen jó... és nagyon finom. :)

Ez egy ilyen nap...

Újra jár a kobakom... (talán a csokit is ezért kezdtem enni, hiszen köztudott, hogy milyen hatással van a szervezetre és most úgy éreztem, hogy nagy szükségem van rá). Mert amikor az ember napja úgy kezdődik, hogy sms - ekkel bombázzák, amik ráadásul nem szívderítő témájúak és hangvételben sem igazán kellemesek, akkor tényleg jön az, hogy az ember (néha már) a csokihoz nyúl.

Nagyon szeretem az embereket és nagyon szeretek társaságban lenni, legfőképp a barátaim társaságát szeretem, de vannak olyan pillanatok (és tudom, hogy nem csak az én életemben vannak ilyen pillanatok), mikor az ember vágyik az egyedüllétre, a csendre, és hogy át tudjon gondolni sok mindent... leginkább az életével kapcsolatban, pl. olyan helyzetekkel, történésekkel kapcsolatban, amik még nincsenek lezárva, amikben vannak fájó pontok, amiket a helyükre kell tennem magamban, át kell értékelnem, megértenem, hogy vajon ez vagy az miért lett úgy, ahogy éppen lett, de ehhez tényleg szükségem van a csendre, hogy tényleg csak ezekkel tudjak foglalkozni.

És itt jön a problémám, hogy ezt sokan nem képesek megérteni... nem hajlandók megérteni és elfogadni, hogy az embernek jót tesz néha az, ha kicsit egyedül maradhat a gondolataival, problémáival... amiket átgondolva utána megkönnyebbülést érezhet végre és nem a lelkében dúló harcokat továbbra is. Mert az nagyon nem jó, mikor az ember belül csatatér szinte. És nem is jut előrébb, nem tud kikerülni ebből az állapotból, mert vannak, akik nem értik meg, hogy jó dolog néha tényleg elvonulni mindentől és mindenkitől... egy kicsit szabadnak lenni, és csak azokra a dolgokra figyelni, amik foglalkoztatják.

Nekem nagyon szimpatikusak azok az emberek, akik hívei az "élni és élni hagyni" életszemléletnek, mert Vízöntő lévén én magam sem élek másképp, az első és legfontosabb, ami a lételemem is: a szabadság. És az mindenek előtt. Nekem sikerül is betartanom, hiszen enélkül élni sem tudnék, de sokaknak (akik a "szabadság és ne birtokoljon engem senki, ne irányítson senki"-t szajkózzák), mégsem megy... max. erre vágynak, de nekik nem megy ugyanez visszafelé... hanem éppen az ellenkezőjét teszik, birtokolnak és irányítanak másokat... és ha valaki ezt meg is mondja nekik, akkor pedig kész... jön a megsértődés. Pedig nem kellene, hiszen ez az ő életfilozófiájuk is, éppen ezért néha és kicsit hagyhatnák a másikat is lélegzethez jutni.

Most kicsit úgy érzem magam, mint amikor az ember lesétál a Dunapartra, mert ott jól érzi magát, végre friss levegő, nem szól senki semmibe, nézi a tájat, a vizet, kikapcsolódik, ellazul, szabad, kizökken végre a hétköznapokból... megnyugszik, és utána rohannak, hogy állj meg, hová mész? Most ne sétálj, ne érezd jól magad, ne legyél nyugodt, majd én megmondom neked, hogy mit és hogyan tegyél, mert ez most így nem jó, hogy te itt egyedül sétálsz és nézed a tájat... és ez nem megy... nem érzem magam szabadnak, nem értik mi lesz a bajom velük, nem értik, hogy ettől a Dunaparti sétától boldog leszek, és ilyenkor tényleg nincsen szükségem senki másra, csak a csendre és a nyugalomra. Mondja bárki, hogy "élni és élni hagyni"... de akkor próbáljon is meg tényleg eszerint élni és ne csak mondja, miközben nem tudja mit is jelent ez igazán. Mert számomra azt, hogy ha azt mondja valaki, ő most x dologra vágyik, mert erre van szüksége, akkor megértem és hagyom, hogy azt tegye, amiről tudja, hogy jó neki. Valahogy mások is kipróbálhatnák ezt... már azok közül, akik a saját állításuk szerint ugyanúgy azt szeretik, ha szabadon is hagyják őket néha, és azt tehessék ilyenkor (és ez nem feltétlen Dunapart... lehet buli is vagy bármi...), amire ők vágynak.

Éjjel...