2009. december 23., szerda

Ünnepek előtt...(szemfájósan) :-/

Már a nyakunkon vannak az ünnepek és kész...a szemem mostanra úgy néz ki, hogy végleg "megadta" magát, ha minden igaz, akkor sikerült elkapnom a kötőhártyagyulladást, ami nem igazán kellemes érzés, és látni sem igazán látok az egyik szememre most... meg persze elkezdett könnyezni is rendesen, fáj is... szóval szép lesz így a holnapi nap, mikor megérkeznek a vendégek...

Még szerencse, hogy nem kell nekünk utazni, így kihúzhatom magam egy-két dologból, de kellemesebb lett volna, ha nem jön közbe ez a szemfájósdi. (Na mindegy, majd csak megoldjuk így is a holnapot és a köv. napokat). 

Sajnos a számítógép is eléggé rontja a szemem - sokszor fáj magától a gépezéstől is -, de azért remélem nem kerül sor még szemészetre... nem szívesen mennék és nem szívesen hordanék szemüveget ( bár vannak akiknek kifejezetten jól áll), mégiscsak jobb lenne továbbra is szemüveg nélkül. 

Egy esős napon...

"Szerelem, ha egyik a másikát repülni hagyja, de ha lezuhan, fél szárnyát kölcsönadja."
(Szabó Éva: Szög és kereszt)

"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol."
(P. Matteo)

"Az igazi szeretet tettekben, és nem a szavakban nyilvánul meg."
(Filippinó közmondás)

"Ahol nincs te, ott nincs én se."
(Ingmar Bergman)

"Gyönyörû az, ha az ember célba lát, s eléri azt, tûzön-vízen át."
(Ibsen)

"Egy meg egy az nem kettő, hanem sokkal több! Ha két ember összefog, megnyílnak a lehetőségek, és csodálatos események sora tárul fel."
(Marie Clarence)

"Vannak dolgok az életben, amikért érdemes a végsőkig harcolni."
(Paulo Coelho)

"Ne képzelj hatalmas dolgokat, a kicsik sokkal nehezebbek: Van, akinek nagy, nagy tetteket kell véghez vinni egy pillanat alatt, s van akinek egész életében sok aprót szorgalmasan, soha nem csüggedve. Kinek, kinek ereje szerint van kiszabva a feladat, s csak annyit kell elbírnia, amennyihez ereje van."

"Csak az kedves nekünk igazán, amit féltünk elveszíteni."
(Anatole France)

"A mosoly egy görbe vonal, amely egyenesbe hozhat mindent."
(Phyllis Diller)

"Szeress, tisztelj, becsülj, tolerálj, ismerd Önmagad, s ha hibázol megbocsátanak. Ha pedig nem bocsátottak meg, akkor nem voltál számukra elég fontos, de ez nem a Te hibád. Ez senkinek nem a hibája, mert emberek vagyunk. De ha "jó ember" vagy egyre többeknek válsz majd fontossá. De ha bántanak csak addig tűrd, amíg neked nem válik fájdalmassá! S ne hagyd, hogy viszonzás nélkül kihasználjanak!"

"Az igazi barát az, aki akkor jön, amikor mindenki más megy."
(Walter Winchell)

"Minél jobban hiszel kiválasztott célodban és abban, hogy elérheted azt, annál biztosabb lehetsz, hogy így fog történni."
(Shakti Gawain)

"Van egyfajta tapintat, ami az emberi teljesítmény felsőfoka. Az a tapintat és az a gyöngédség, amely, mint valamilyen csodálatos zenei hallás, örökké figyelmeztet egy embert, mi sok, és mi kevés az emberi dolgokban, mit szabad és mi túlzás, mi fáj a másiknak! Ez a tapintat nemcsak a megfelelő szavakat és hangsúlyt ismeri, hanem a hallgatás gyönyörűségét is. Vannak ritka emberek, akik tudják ezt."
(Márai Sándor)

"A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. S ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen."
(Stephen King)

"Soha ne félj kimondani azt, amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
(Márai Sándor)

"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik."
(Muhammad Ali)

"Ne csak szajkold, hanem higgyed is végre, hogy minden, minden másképp történik. Egy napon megérint az élet; másképp, máskor, más szándékkal, mint valaha is képzelted. Megérint, és köznapod megtelik a csodálatossal."
(Márai Sándor)

Mai nap

Egy ónosesős, latyakos, hóolvadós, kissé borongós reggelre ébredtünk.Lefotóztam az ablaküveget...nagyon megtetszettek rajta az esőcseppek.Kint pedig ilyen minden. Bár végre enyhült az idő, és nincs olyan hideg mint amilyen volt, de sajnos a hó is olvadni kezdett, főleg az eső miatt, és a szép fehér tájat újra elkezdi felváltani a szürkeség. :-/ Pedig a Karácsony is szebb lett volna hófehéren.