2009. december 20., vasárnap

Ismét fényképezőgéppel. :)

Gyorsan fényképeztem is...most jelen pillanatban ekkora a hó. És rettentő hideg van kint, meg lehet fagyni.

Ünnepi hangulat

Gyönyörű ünnepi hangulat a városban. Sajnos telefonnal kellett készíteni a képeket, így a minőségük nem igazán jó (:-/).


Egészségügy???

Bevallom őszintén, hogy ma kissé mérges lettem. Eddig sem volt túl jó véleményem az egészségügyről, de ma végképp betelt a pohár. Nagyon hideg van kint, a vonatok késnek, méghozzá nem is keveset, sokszor több órát kell várni egy-egy vonatra és bizony amíg az ember egy helyben áll az állomáson (ami nem fedett) várakozva...(mert ugye elmozdulni sem mer, hátha akkor érkezne pont a vonat)...szóval kint állva bizony tényleg meg lehet fagyni, és a szervezetet is megviseli ez a nagy hideg. Egy 15 éves kislány hirtelen rosszul lett az állomáson, azt hajtogatta nincsen jól és elájul mindjárt, a pupillái teljesen kitágultak...az ott lévő várakozó utasok közül néhányan elszaladtak gyorsan a mentőkhöz, akik teljesen nyugodtan bent a meleg helyiségben ülve csak ennyit mondtak:
- Majd ha rosszabbul lesz, hozzák be.
Hát úgy gondolom, hogy ez már elég durva, néha már szabályosan azt érzem, az embernek élet-halál között kell "lebegnie" ahhoz, hogy végre megmozduljanak a kedves egészségügyisek és megnézzék, hogy vajon mi is van az emberrel?
Egyszerűen elkeserítő amit csinálnak, és akkor még ezt hangoztatják:
- Fő a megelőzés!
Hát a mai példa is ékes bizonyítéka volt az ő "előzzük meg a bajt" mondatuknak.
Valahogy nem kellene az emberek életével játszadozniuk...és ne hozzák fel kifogásként, hogy de keveset keresünk (fizetés)...rengeteg ember van még, aki ugyanúgy nem keres sok pénzt, és nehogy már a fizetésük legyen kifogás arra, hogy megmozduljanak vagy ne.
Talán valamikor volt még egészségügy, talán érdekelte őket az emberek élete...de mára az egészségügy úgy ahogy van, meghalt és tönkre van téve. :-/
Ha nem életekről lenne szó...de ők életekért vannak...(lennének eredetileg).
Kellemes Ünnepeket a lelkiismeretüknek.